Massage Zeijen vlakbij Assen praktijk Rita Troost Masseur Sportmassage Ontspanningsmassage Hotstone Voetreflexologie Stoelmassage Afslankingsmassage Zwangerschapsmassage Cuppingmassage Energetische massage behandelingen

Home | Vorige 
 
Cuppingmassage

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning en vitaliserend effect. Door de enorme dieptewerking bewijst cuppingmassage vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

De behandeling
Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale glazen cups vacuüm op de huid worden aangebracht. Hierdoor wordt de bloedsomloop plaatselijk gestimuleerd. Daarna volgt een massage. De cups worden al strijkend over de huid bewogen, totdat de huid een lichtrode kleur heeft en ontspannen aanvoelt. Je krijgt een diepe doorbloeding over het volledig behandelde gebied.

Het is nog goed te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn. Na een paar dagen is de plek weer verdwenen.Andere massages die ik geef zijn:

Sportmassage
Ontspanningsmassage
Hotstone massage
Voetreflexologie
Stoelmassage
Afslankingsmassage
Zwangerschapsmassage
Energetische massagebehandelingen
Home | Vorige 
 
 
© SPECDEV - DECEMBER 2023